El Homrani diu ara que és obligatori el teletreball

El conseller de Treball esgrimeix la resolució del 15 d'octubre i anuncia sancions contra les empreses que poden aplicar-lo i no ho facin
Chakir el Homrani
Chakir el Homrani

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha afirmat a RAC1 que el teletreball ja és obligatori a Catalunya per a les empreses l'activitat de les quals ho permet. Pel que fa a les altres, ha dit que han de facilitar als treballadors un justificant perquè puguin desplaçar-se al seu lloc de treball. Aquestes manifestacions contrasten amb les paraules de la consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Meritxell Budó, la qual havia dit aquest dilluns que el decret d'estat d'alarma no permet al govern fer obligatori el teletreball, tampoc en el cas que es decidís el confinament domiciliari.

El Homrani, que no s'havia referit fins ara a una obligació en aquest sentit, ha assegurat que fa més de 10 dies que és vigent i que les empreses que la incompleixin poden ser sancionades. En concret, ha indicat que quan el passat 15 d'octubre es va ordenar el tancament de bars i restaurants, entre les mesures s'incloïa l'obligació del teletreball. En la resolució del 15 d'octubre, el teletreball no consta explícitament com una obligació que pot donar lloc a sancions en cas d'incompliment, sinó com una alternativa a prioritzar i promoure. S'hi reitera, en concret, que les persones titulars dels centres de treball públics i privats "han d'adoptar" mesures per prioritzar el teletreball.

Preguntat per si és obligatori el teletreball, el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, ha respost en una entrevista concedida a Catalunya Ràdio que "és molt recomanable", referint-se a la necessitat de reduir la mobilitat manifestada pels experts en salut.

El Departament de Treball ha publicat una nota de premsa les darreres hores on ha anunciat que el Consell de Relacions Laborals havia aprovat aquest dilluns a la tarda "una declaració que recorda a les empreses i persones treballadores la prioritat de fer teletreball amb l'objectiu de limitar la mobilitat de les persones per tractar de frenar el ritme de contagis per Covid-19, d'acord amb les resolucions de les autoritats sanitàries". En aquest comunicat també s'afirma que les empreses "resten obligades a limitar la mobilitat de les persones treballadores adoptant sistemes de treball a distància i teletreball així com reunions telemàtiques".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides