La sentència de Trapero, demà al matí

El judici va acabar a mitjans de juny amb una petició de pena de la Fiscalia de deu anys de presó per sedició
trapero audiencia nacional
trapero audiencia nacional

Demà dimecres a dos quarts de deu del matí l'Audiència Nacional notificarà la sentència al major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, a la intendenta Teresa Laplana, a Pere Soler -que era el director general de la Policia- i a Cèsar Puig, que era el secretari general del Departament d'Interior.

El judici va acabar a mitjans del mes de juny amb una petició de pena de la Fiscalia de deu anys de presó per sedició. Tot i que la Fiscalia -única acusació en aquesta causa- també va obrir la porta al tribunal perquè els condemnessin per desobediència en cas que no veiessin que haguessin comès el delicte de sedició. La desobediència és un delicte que no porta associada cap pena de presó, sinó que es castiga amb una multa i també amb una inhabilitació.

En el cas de la intendenta Teresa Laplana, que se la jutja només pels fets del 20 de setembre davant d'Economia, la Fiscalia demana 4 anys de presó en la petició per sedició i una multa inferior en cas de desobediència.

Els fiscals consideren que el major Trapero estava conxorxat amb els líders independentistes i que va fer que el cos de Mossos no actués per impedir el referèndum. Es basen en la investigació de la Guàrdia Civil liderada pel tinent coronel Daniel Baena.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides