El TJUE rebutja retornar cautelarment l’escó a Oriol Junqueras

El recurs de l'exvicepresident català es troba amb una nova negativa de la justícia comunitària
Oriol Junqueras

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha rebutjat el recurs amb què l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, elegit a les darreres eleccions europees diputat d'ERC, ha mirat de recuperar l'escó al Parlament Europeu.

La resolució, coneguda aquest dijous, denega la suspensió cautelar de la decisió que impedeix Junqueras ocupar l'escó a l'Eurocambra, adoptada pel Tribunal General en primera instància. Totes dues resolucions refrenden la decisió del Parlament Europeu de deixar vacant l'escó de Junqueras.

El TJUE assenyala que el Parlament Europeu "únicament és informada" de l'expiració del mandat parlamentari del líder d'ERC i que no concerneix aquesta institució controlar el procediment espanyol que ha anul·lat el citat mandat.

Així mateix, el TJUE indica que el Parlament Europeu tampoc té competència per avaluar la conformitat de la decisió espanyola sobre Junqueras amb el dret de la UE, com sol·licitava l'expresident català, perquè aquesta és una tasca dels òrgans interns dels Estats membres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides