Els experts reclamen 5.000 milions per enfortir el sistema sanitari

Segons els especialistes, la pandèmia ha demostrat que cal ampliar les plantilles i modernitzar els centres
Comitè d'experts sanitaris

El comitè d'experts nomenats pel Govern català, que tenen l'encàrrec de dibuixar els canvis que necessita el sistema de salut pública després de la pandèmia, conclou que la sanitat catalana necessita incrementar en 5.000 milions el seu finançament en els propers cinc anys.

La xifra és superior als 1.500 euros de retallades registrades del 2010 al 2014 i obeeix a la voluntat dels experts d'equiparar el sistema de salut català al d'altres països europeus.

El comitè demana prioritzar les àrees del sistema sanitari públic que es considerin estratègiques. També planteja que l'esforç econòmic vagi destinat a la despesa en recursos humans, així com en inversions sanitàries en infraestructures i equipaments per corregir l'obsolescència tecnològica que pateix el sistema.

L'informe també demana revisar i prioritzar la cartera de serveis amb criteris d'efectivitat i cost, avaluar els resultats dels centres sanitaris i promoure la fixació transparent d'un preu just per als nous fàrmacs. També integrar els mètodes i fonts tradicionals de vigilància epidemiològica amb la intel·ligència artificial i altres aproximacions innovadores de la ciència de les dades.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides