Per què hi haurà un triple judici del ‘Barçagate’?

Josep Maria Bartomeu, president del Barça
Josep Maria Bartomeu, president del Barça

La deriva del Barçagate està complicant el tram final del mandat de la Junta de Josep Maria Bartomeu, que ha rebut una denúncia que el jutjat d'instrucció núm.13 de Barcelona acaba d'admetre a tràmit. També ha dictat diligències que, a la vista dels fets, duplicaran el procés d'investigació encara pendent per part del FC Barcelona.

L'obertura d'una causa judicial, realment incòmoda, respon a l'estratègia iniciada fa dos mesos pel col·lectiu Dignitat Blaugrana, una d'aquestes micro-comunitats barcelonistes que, amb legitimitat segons el jutge, acaba d'obrir una bretxa molt més ampla de la que des del club es tractava de tapar.

La reacció d'encarregar una investigació externa s'està revelant, amb el pas de les setmanes, una complicació de risc perquè el retard, veritablement excessiu, no ha fet només que augmentar els rumors i les desinformacions que assenyalen la junta com a responsable de moderar o distreure tant els resultats com els efectes que pot tenir d'alguna manera intencionadament.

Ha passat prou temps per a donar peu a especular amb què l'auditoria de Price WC fa dies que roman guardada a un calaix i també que hi va haver caps de departament que no van validar les factures trossejades. L'assumpte és saber si a més de supervisar les xarxes socials algú de l'executiu del club va encarregar la generació de perfils anònims que, suposadament, servien per predicar les virtuts de la junta i demonitzar part de l'entorn i també a algun jugador del primer equip.

La millor defensa contra la denúncia que ara ha d'instruir el jutge era, precisament, haver realitzat i acabat de forma eficient l'aclariment intern dels fets i de les responsabilitats, si les hi hagués, deixant el conflicte resolt com més ràpidament millor. En canvi, el jutge ha exigit ara tota la documentació, contractes i factures, del Barça amb la xarxa de societats amb la matriu NICESTREAM, justificants, identitat dels intermediaris, condicions de contractació i fins i tot l'informe de Price WC per si els indicis poguessin acusar Josep Maria Bartomeu, l'executiu Jaume Masferrer i el propietari de NICESTREAM, Pablo Ibáñez, d'administració deslleial i corrupció entre particulars.

Quan els vuit socis denunciants del Barça disposin de tota la documentació es produirà, a conseqüència de les filtracions, un tercer judici que en res afavoreix ni la imatge de club ni la dels seus administradors. Doncs no es va saber en el seu moment res de les conclusions de la Compliance Noelia Romero, ara suspesa de sou i feina, que també ha estat requerida pel jutge perquè aporti la seva versió, ni se sap res tampoc de l'anàlisi de Price WC.

I a més a més ara serà un jutge penal qui dictaminarà si hi ha algun misteri susceptible de ser elevat a una acusació formal. El 'Barçagate' era un problema que ja s'ha convertit en una amenaça per a la junta de Bartomeu i pel seu staff de direcció. Alguns temen ja que evolucioni a tragèdia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides