El Congrés prorroga l’estat d’alarma amb el rebuig de Vox, JxCat i la CUP

Esquerra i Bildu s'han mantingut en l'abstenció
Salvador Illa

El Ple del Congrés ha aprovat aquest dimecres una tercera pròrroga de l'estat d'alarma decretat pel Govern central per la pandèmia del coronavirus i que portarà les restriccions actuals fins al pròxim 10 de maig.

És la votació en la qual s'han computat més vots en contra, els 62 que sumen Vox i els independentistes catalans de JxCat i la CUP.

L'estat d'alarma es va decretar el passat 14 de març per poder adoptar mesures extraordinàries davant la pandèmia del coronavirus, i a proposta del Govern central el Congrés ja ho ha ampliat en tres ocasions, cada vegada amb menys suport.

La primera vegada, el 23 de març, no va haver-hi vots en contra, a la següent, el passat dia 9, ja es van oposar Vox i la CUP, i aquest dimecres s'ha afegit JxCat, mentre que ERC i Bildu s'han mantingut en l'abstenció.

El decret de pròrroga ha tirat endavant perquè, a més del PSOE i Unides Podem, també ha comptat amb el suport del PP, Ciudadanos, el PNB, Més País, Compromís, BNG, UPN CC-NC, Fòrum Astúries, PRC i Teruel Existeix, encara que no s'han estalviat les crítiques al Govern.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides