Budó considerava ERC “l’enemic” el 2017

El sumari sobre la presumpta corrupció a la Diputació de Barcelona mostra el parer de la consellera de Presidència sobre el seu soci de govern actual quan era alcaldessa de la Garriga
Meritxell Budó
Meritxell Budó

Meritxell Budó, consellera de la Presidència des del març del 2019, considerava que Esquerra Republicana (ERC) era "l'enemic" en una conversa mantinguda amb companys de partit mitjançant una aplicació de missatgeria, inclosa en el sumari sobre la presumpta corrupció a la Diputació de Barcelona i corresponent a l'any 2017.

Budó, llavors alcaldessa de la Garriga, va escriure en una conversa amb Mercè Conesa, Joaquim Forn, Marc Castells, Jaume Ciurana i Joan Carles Garcia Cañizares: "El que està clar és que ara per ara governem amb l'enemic. Per tant, no podem deixar res sense controlar, sigui o no àrea nostra. És important. L'avantatge: tenim la presidència de la DIBA (la Diputació) per capitalitzar els seus temes. Ells això no ho tenen!!!".

Dos anys després, Budó va substituir Elsa Artadi al capdavant de la conselleria de la Presidència i com a portaveu d'un govern on les sigles successores de Convergència, com en aquella l'etapa de la Diputació, comparteixen govern amb ERC.

Budó va escriure aquest comentari després que Ciurana hagués apuntat que el “problema principal” del PDECat a la Diputació era haver cedit l’àrea de Territori a ERC, “la que dona més joc”, segons ell. 

Mercè Conesa, per la seva part, va respondre: "Jo volia pactar amb el PSC i no amb ERC. Com a mínim ens repartíem el territori i no entràvem en competència".

Poc després, Conesa va incorporar al govern local de Sant Cugat del Vallès l'únic regidor del PSC i ERC va reaccionar trencant l'acord pressupostari que tenia en aquell ajuntament amb els postconvergents. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides