Junqueras no anirà a l’Eurocambra

L'advocat Andreu Van den Eynde admet que ja no és eurodiputat i veu impossible que vagi al ple de dilluns
Andreu van den Eynde
Andreu van den Eynde

Oriol Junqueras no anirà dilluns al primer ple de l'any del Parlament Europeu, tot i que fa només unes setmanes el Tribunal de Justícia de la Unió Europea reconegués la immunitat del republicà. Així ho ha admès, en una entrevista a RAC1, el seu advocat, Andreu Van den Eynde, que també ha reconegut que -formalment- Junqueras ja no és eurodiputat. L'advocat del president d'Esquerra denuncia irregularitats legals.

"Junqueras era eurodiputat (ho ha admès el Suprem). I com que ho era, havia d'estar en llibertat (ho diu Luxemburg). I això no ha passat. Per tant, a una persona immune, l'han mantingut a la presó", assegura l'advocat.

Van den Eynde denuncia que el Parlament Europeu, acceptant la decisió del Suprem, ha tirat pel camí curt i fàcil: "El Parlament Europeu tenia l'opció de defensar la immunitat. S'hauria hagut d'oposar a la decisió i defensar els seus membres".

La defensa de Junqueras presentarà recurs al Tribunal General de la Unió Europea i és optimista. Creu que les mesures cautelars del recurs es resoldran abans d'un mes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides