El no a la independència segueix estant per sobre del sí

L'enquesta del CEO dona una victòria d'ERC en unes eleccions al Parlament
Manifestació independentista

El Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya ha donat a conèixer les dades del seu darrer baròmetre, i en les quals els partidaris del sí a la independència continuen estant per sota dels qui no volen una Catalunya independent.

En concret, les dades del CEO apunten que en un hipotètic referèndum per la independència de Catalunya el 43,7% dels ciutadans hi votaria a favor mentre que el 47,8% votarien en contra de la separació de Catalunya de la resta d'Espanya.

Es dona la circumstància que aquest sondeig es va elaborar després de fer-se pública la sentència del Tribunal Suprem pel judici contra el procés independentista i de les mobilitzacions i aldarulls que es van produir a Catalunya, i en concret a Barcelona, en els dies posteriors.

Aquest darrer baròmetre del CEO també diu que els partits independentistes podrien arribar a obtenir fins a 80 diputats en unes noves eleccions al Parlament de Catalunya, assolint la majoria absoluta que està en els 76 diputats.

Aquesta enquesta assegura que ERC podria obtenir entre 38 o 39 escons, ara en té 32; JxCat baixaria als 29 o 31, ara en té 34; i la CUP en podria aconseguir entre 9 o 10, ara en té 4. Aquest sondeig també situa el PSC com a principal força no independentista a la cambra catalana, superant a Cs, i obtenint fins a 24 o 25 escons, ara en té 17.

La resta de partits tindrien els següents resultats: Cs cauria fins als14 o 16 diputats, ara en té 36; Catalunya en Comú-Podem en tindria 11 o 13, avui en té 8; el PPC podria mantenir els 4 diputats que té avui o guanyar-ne un; i finalment Vox podria entrar a la cambra catalana i obtenir fins a 2 escons.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides