El PDECat s’integra a la marca JxCat, però es resisteix a desaparèixer

Els seguidors de Puigdemont preferien la dissolució com a partit, però la nova Convergència es manté
Congrés Nacional del PDECat

El PDECat accepta integrar-se sota la marca de Junts per Catalunya, però en cap cas desaparèixer. El Consell Nacional ha aprovat la proposta de la direcció aquest dissabte. No ha estat fàcil, hi ha crítics que dubten de com s'ha de fer aquesta transició.

Alguns preferien passar directament, sense més matisos, sota la marca de Carles Puigdemont amb la dissolució del PDECat. Una proposta nascuda dels debats interns territorials i que deixaria tot el poder a Puigdemont, els independents de JxCat encapçalats per Laura Borràs i la Crida.

Tot i així, aquest divendres la direcció del PDECat ja va descartar dissoldre's com a partit i va avisar que JxCat no és possible sense el Partit Demòcrata, hereu de l'extingida Convergència.

Els seguidors de Puigdemont han criticat la direcció i han reclamat una gestora que porti al PDECat a la seva dissolució, però no ha fructificat. Les posicions porten encallades des de fa mesos després d'un congrés convuls l'estiu de 2018 i l'espai busca reordenar-se amb una hipotètica convocatòria d'eleccions catalanes a l'horitzó.
 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides