Quin és l’objectiu de la direcció dels Mossos?

Josep Lluís Trapero
Josep Lluís Trapero

Els Mossos d'Esquadra, posats en entredit per forces polítiques conservadores espanyoles, estan en primera línia en la resposta a les manifestacions contra la sentència, deixant la Policia Nacional en segona línia.

No obstant això, experts en seguretat expliquen que l'objectiu de la direcció de la policia catalana és salvar Josep Lluís Trapero, el major que va ser el màxim responsable dels Mossos fa dos anys.

Trapero està a l'espera que comenci el mes de gener el seu judici a l'Audiència Nacional, on està acusat de sedició. Juntament amb Trapero, també s'han d'asseure a la banqueta la resta de la cúpula d'Interior fins a la seva destitució l'octubre de 2017 a causa de la consulta de l'1-O.

Així, la reacció dels antidisturbis dels Mossos podria ser qualificada, segons els experts, de "baixa intensitat" o bé de "contenció". Malgrat això, els Mossos segueixen sent el focus de la crítica tant per part de PP i Ciutadans com de la CUP i, fins i tot, d'ERC, soci de govern però que, malgrat tot, hauria salvat el cap del conseller Miquel Buch, que es demanava des de Waterloo i que Quim Torra estava disposat a cedir.

Trapero, que va liderar els Mossos durant l'última etapa de Carles Puigdemont al govern, va declarar en el judici del Tribunal Suprem que ell sempre havia obeït les ordres judicials i que, fins i tot, tenia preparat un operatiu per arrestar el govern de Puigdemont si un jutge li ho ordenava.

La sentència del Suprem, però, podria obligar a la Fiscalia a canviar les seves conclusions pel judici a Trapero. A més, s'hauria de tenir en consideració la seva declaració judicial, segons apunten fonts jurídiques.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides