El TSJC cita Torra a declarar per desobeir la JEC

El president de la Generalitat ha de comparèixer el 15 de maig
Torra, votant el passat 28 d'abril
Torra, votant el passat 28 d'abril

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar el president de la Generalitat, Quim Torra, el pròxim 15 de maig. La compareixença, que tindrà lloc durant la campanya de les eleccions europees i municipals, té el seu origen en una querella presentada contra Torra per un delicte de desobediència presumptament comès amb l'incompliment de l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar llaços grocs i estelades d'edificis públics.

La sala civil i penal del TSJC va admetre la querella fa un mes a instàncies de la Fiscalia, que considera que Torra va ignorar el mandat de l'autoritat electoral espanyola de manera "conscient i deliberada". Aquell mandat era el resultat d'una denúncia presentada per Ciutadans davant la JEC, la qual va instar Torra a retirar la simbologia considerada partidista en 48 hores.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides