Marchena renya Turull i el fiscal

El president de la sala diu a l'exconseller que no aprofiti per fer judicis de valor sobre l'interrogatori
Jordi Turull
Jordi Turull

L'exconseller de la Presidència, Jordi Turull, a diferència de l'exvicepresident Oriol Junqueras, però com va fer l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, ha acceptat respondre les preguntes de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat, per bé que no les de l'acusació de Vox.

Durant l'interrogatori, Turull ha rebut l'empara del president de la sala que el jutja, Manuel Marchena, quan s'ha queixat que les repreguntes del fiscal no li permetien exposar respostes llargues.

Però després de diverses observacions per part de Turull sobre la Fiscalia, Marchena li ha dit que podia no respondre si no volia fer-ho, però que no aprofités les respostes per fer judicis de valor sobre què li sembla l'interrogatori. Posteriorment, li ha reiterat que s'abstingués d'expressar valoracions tècniques sobre la querella.

Turull ha acusat la Fiscalia d’haver faltat el respecte als ciutadans de Catalunya. En aquest sentit, ha dit que els catalans, de dretes o d'esquerres, independentistes o no, "no són ovelles", sinó que són ciutadans del segle XXI amb criteri.

Marchena, a més, ha fet callar Andreu van den Eynde, l'advocat de l'exsecretari general d'Economia Josep Maria Jové. Turull havia negat conèixer el contingut del document Enfocats i l'agenda en poder d’aquest càrrec, i l'advocat de Jové ha interromput per protestar perquè considerava que la manera com es formulaven les preguntes donava per descomptats determinats fets. Marchena l'ha tallat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides