Tanca l’Institut d’Estudis Nord-americans

La direcció del centre assegura que el juny deixarà de fer classes d’anglès i es converteix en un centre cultural
Institut nord americà

L’Institut d’Estudis Nord-americans (IEN) ha comunicat al seu personal i als seus estudiants que aquest és l’últim curs acadèmic i que al juny tancarà les portes de les aules per convertir-se en un centre cultural.

Fundat l’any 1951 per promoure l’intercanvi cultural entre Catalunya i els Estats Units, una de les seves principals activitats ha estat l’ensenyament de l’anglès. Segons l’IEN, han passat per les seves aules més de 450.000 alumnes. Però, si fa només deu anys hi havia 14.000 matriculats, en aquest curs acadèmic només n’hi ha 1.200.

Malgrat el seu prestigi acadèmic, durant els últims anys ha tingut una considerable manca de matrícules. La direcció de l’IEN estima que ha hagut un canvi radical en el mercat de la formació de l’anglès. Així, en la carta enviada als alumnes i professorat, s’afirma que “l’ensenyament de l’anglès ha canviat moltíssim per una àmplia llista de raons, que inclouen la lloable millora de l’oferta acadèmica de l’idioma anglès en totes les etapes educatives (des de l’ensenyament primari al universitari), així com la proliferació de noves ofertes i possibilitats formatives, moltes d’elles relacionades amb les noves tecnologies i internet”, a les quals l’IEN no s’ha adaptat prou.

Amb el tancament de les aules pels cursos d’anglès, l’IEN es proposa obrir les seves portes i fomentar una col·laboració més intensa amb el món educatiu, cultural, empresarial i social de Catalunya i Nordamèrica. Així, la nova etapa inclou un desenvolupament d’un programa d’estudis en col·laboració amb institucions acadèmiques catalanes, sense concretar quines. A més, preveu intensificar el programa cultural. L’IEN realitza concerts musicals o cicles de cinema que ara, diu, preveu potenciar.

L’IEN és una fundació privada. El seu patronat està presidit per Juan Francisco Corona i en formen part Juan Carlos Arranz, Josep Lluís Bonet, Ramon Casals, Blake Davies, Carles Domingo, Lluís Foix, María de Guayente Sanmartin Gabas, Caterina Guinovart, Regina M. Llopis Rivas, Robert Manson, Andreu Mas-Colell, Juan Enrique Maza, Pere Mateu, Àngel Monell, Ismael Nafria, Antoni Noguero, Antonio Alfonso Rosselló Mestre, Antoni Serra i Jordi Setoain.

(Visited 334 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari