Una legislatura “tocada de mort”

La CUP reitera que no poden avalar un Govern que "fa autonomisme" i veu eleccions ben aviat
Mireia Boya
Mireia Boya

La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Mireia Boia, diu que l'actual legislatura està "tocada de mort". Després de la decisió de la CUP de no donar suport al govern de Junts per Catalunya i Esquerra, Boya ha explicat a TV3 que no poden avalar un govern que, segons ells, fa autonomisme i acata les imposicions de l'Estat.

Boya argumenta que la CUP "ha optat per la mobilització al carrer i per continuar amb l'embat a l'Estat". Ho contraposa amb el que creu que s'està fent en la política catalana, basat en la retòrica.

La portaveu ha explicat que el carrer ha de tornar a "guanyar múscul" i que la CUP concretarà al novembre quines mobilitzacions proposa.

L'exdiputada ha reconegut que no poden precipitar unes noves eleccions, però que sí que poden fer feina de desgast fins que el president de la Generalitat es vegi obligat a convocar-les.

Boya ha matisat que el seu objectiu no és forçar una convocatòria electoral, sinó que el govern entengui que cal un canvi d'estratègia i una aposta per la ruptura per no perdre el capital polític de l'1 d'octubre.

Boya, que fa costat als CDRs, ha qualificat de "lamentables, vergonyoses i insultants" les explicacions del conseller d'Interior, Miquel Buch, sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra en les últimes protestes dels CDR, i n'ha exigit la destitució.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides