Torra preveu una trobada amb Rajoy aviat

Això no obstant, el president català no preveu substituir "ara mateix" els consellers vetats
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, està convençut que més aviat que tard es veurà amb el president del Govern, Mariano Rajoy; això no obstant, també manifesta que per ara no té pensat substituir els consellers vetats pel Govern espanyol.

En aquest sentit, el president ha revelat en una entrevista a RAC1 que el secretari general del Govern, Victor Cullell, ha enviat una carta al subsecretari de la Presidència i per a les Administracions Territorials, José María Jover, perquè detall quins són els problemes jurídics que aprecien per al nomenament dels consellers, perquè “la presa de possessió està prevista per demà”, ha concretat el president, afegint que no té prevista ajornar-la.

D’altra banda, el nou president té previst remetre aquest dimecres una carta “a tots els caps de la Unió Europea i de l’EFTA explicant-los el que passa i perquè s’adonin de la crisi catalana”.

Torra s’ha mostrat sorprès pel to correcte usat pel president Rajoy, en contraposició al de Rivera o Sánchez. Ha admès que “és probable” que el sentit d’Estat de Rajoy no el tinguin els altres dos dirigents. També s’ha mostrat defraudat especialment per la reacció de Sánchez i la duresa dels insults que li ha dirigit.

Rebaixa expectatives independentistes
En l’àmbit independentista, també ha rebaixat les expectatives en assenyalar que “ara és el moment de buscar un altre moment” per aconseguir la independència efectiva de Catalunya. D’aquesta manera, s’inicia una “primera fase de nova musculació per revertir el 155”. Això no obstant, no s’ha volgut comprometre a complir la legalitat espanyola i no incórrer en la desobediència: “Obeiré al que digui el poble de Catalunya”.

També ha lamentat l’incident a l’aeroport del Prat. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va vetar al nou president, Quim Torra, fer servir la sala d’autoritats de l’aeroport barceloní.

 

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari