Quina bola corre sobre l’extradició de Puigdemont?

eurofighter
eurofighter

Que Espanya pretén lligar el següent bescanvi: Alemanya li lliura l’expresident de la Generalitat a canvi de la compra, per part del govern espanyol, de 50 avions de combat que li vendria el país que presideix Angela Merkel.

Fent-se ressò del portal Infodefensa, la popular comunicadora Empar Moliner ha escrit a l’Ara sorneguerament que “pel que sembla, al regne de Felip VI li ha entrat una ànsia per adquirir avions al país que manté Carles Puigdemont a la presó a l’espera de la desitjada extradició” i que “algun malpensat (…) pot lligar caps i treure alguna conclusió que podria ser constitutiva de delicte d’odi”.

“Els cinquanta avions poden fer un gran servei a la frontera russa de Letònia, on el regne de Felip ja va enviar tropes a canvi del silenci sobre Catalunya”, ha afegit, conreant una visió molt determinada -“fer la pilota” a Alemanya, segons Moliner- sobre la qüestió.

La informació d‘Infodefensa assenyala que l’executiu espanyol no s’ha decidit encara si el paquet de compra serà de 50 unitats, tot i que sí que s’apunta que, en aquest cas, el pla del govern de Mariano Rajoy seria fer la comanda amb Alemanya com a soci, en el marc del projecte Eurofighter.

L’adquisició originalment pensada s’havia reduït de 87 avions -més 16 opcionals- a 73 per la crisi. Comprats els 73, ara es preveu que el govern espanyol pugui assolir la quantitat inicialment prevista, sumant-hi 10 o 20 més, fins a un màxim de 50 en la futura comanda. Una altra opció, menys probable segons la mateixa informació, és comprar F-35 o Super Hornet nord-americans.

No només Moliner ha engreixat la bola. El dirigent de les JERC Joan Mangues ha piulat: “El silenci de Letònia sobre Catalunya va tenir un preu militar de 63 milions d’euros. Ara, Espanya es planteja comprar a Alemanya 50 avions de combat, cadascun costa 118 milions d’euros”.

Tant Moliner com Mangues apunten que Espanya comprarà a Alemanya els avions, quan Infodefensa apunta que els compraria “amb Alemanya”. D’altra banda, el model Eurofighter el dissenya i produeix Eurofighter Jagdflugzeug GmbH, un consorci amb seu a Alemanya però participat per empreses privades del Regne Unit (BAE Systems), Alemanya (Airbus Defence and Space), Itàlia (Leonardo) i Espanya (Airbus Defence and Space). Cadascuna fabrica en exclusiva determinades parts de l’avió, cada model del qual es munta al país comprador.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari