La CUP no es creu les promeses de JxCat

Els anticapitalistes estan decidits a no donar suport a un pacte d'investidura i de govern
Carles Riera CUP
Carles Riera CUP

La CUP manté el seu no al pacte d’investidura i de govern amb JxCat i ERC. Els anticapitalistes no accepten la proposta feta pels de Carles Puigdemont de fer una qüestió de confiança a mig mandat en la qual els cupaires passarien comptes del compliment dels compromisos als quals haguessin arribat amb els neoconvergents i els republicans per desencallar el punt mort en què es troba la política catalana.

Segons avança El Periódico, la proposta feta per JxCat a la CUP s’hauria produït aquest cap de setmana, de viva veu i sense cap document, cosa que ha fet que els cupaires es mantinguin en la seva posició a no donar els seus vots. Els vots de la CUP continuen sent necessaris per a investir Jordi Sànchez o qualsevol altre candidat independentista, ja que ni Carles Puigdemont ni Toni Comín pensen renunciar al seu escó.

Amb aquest panorama, si el Tribunal Constitucional (TC) acaba donant la raó al PSC en el sentit que el rellotge del termini de dos mesos per a la investidura ja va començar a funcionar el passat 30 de gener quan no es va poder investir Puigdemont, als independentistes se’ls acabaria el termini per a investir un candidat el 30 de març.

Pels anticapitalistes el fet que el TC decideixi que el rellotge de la investidura ja ha començat, no implicaria el seu suport automàtic a JxCat i ERC. A la CUP estan encaparrats a mantenir un enfrontament directe amb l’Estat per defensar la implementació d’una república catalana, i volen un posicionament clar en aquest sentit de les altres dues forces independentistes.

Els de JxCat estan intentant, in extremis, aconseguir canviar el posicionament de la CUP. En aquest context s’ha d’emmarcar la reunió que manté aquest dilluns Carles Puigdemont amb l’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, a Suïssa on es troba la cupaire fugida de la justícia. En la seva estada a Suïssa, Carles Puigdemont ha declarat que la independència “no és l’única opció”, i que n’hi ha altres per encarar el futur polític de Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides