Santi Vidal demana reincorporar-se a la judicatura

A l'exsenador d'ERC se li acaba la suspensió de tres anys
santi vidal matadepera
santi vidal matadepera

Santiago Vidal, una de les figures públiques més conegudes del procés independentista, ha demanat reincorporar-se a la carrera judicial després de la suspensió de tres anys que va imposar-li el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per haver participat en la redacció d’una Constitució per a Catalunya. L’òrgan de govern dels jutges espanyols va considerar que Vidal havia comès una falta molt greu d'”ignorància inexcusable” dels seus deures.

Després de ser apartat de l’Audiència de Barcelona, el febrer del 2015, va fer el salt a la política de la mà d’ERC, però la seva etapa com a senador va concloure abruptament fa un any arran de la difusió d’intervencions seves en diverses conferències, durant les quals explicava que el govern de la Generalitat disposava de dades fiscals dels catalans obtingudes de manera il·legal i de 400 milions d’euros per crear estructures d’Estat, entre altres afirmacions. 

A partir d’aleshores es va engegar una investigació judicial en el marc de la qual Vidal ha declarat aquest dimarts, tot afirmant que les declaracions en aquelles conferències no es referien a plans reals, sinó a idees per a un eventual Estat català independent. Les paraules de Vidal també són l’origen de l’operació Anubis, la qual va incloure, en el marc de la mateixa investigació, escorcolls al Departament d’Economia de la Generalitat.

La sanció del CGPJ va deixar Vidal sense plaça a la secció penal de l’Audiència de Barcelona, per la qual cosa haurà de concursar per obtenir un destí si vol reprendre la seva carrera com a jutge.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides