Puigdemont veu “possible” una solució dins d’Espanya

L'expresident s'obre a "la realitat d'una altra relació" amb l'Estat
le soir portada
le soir portada

El president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, ha dit en una entrevista concedida al diari belga Le Soir que “una altra solució diferent de la independència és possible” i s’ha manifestat “disposat a acceptar la realitat d’una altra relació amb Espanya”.

De fet, ha explicat que ha treballat “durant trenta anys” per aconseguir “un altre ancoratge de Catalunya dins d’Espanya”, però que l’arribada al poder de José María Aznar va impedir assolir aquest objectiu. Sobre el PP, diu que és “el responsable de l’empenta independentista” i que l’actual situació política resulta de “la invalidació” de l’Estatut d’Autonomia aprovat pel Parlament de Catalunya.

Puigdemont, que considera l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya un cop d’Estat, admet que la sessió parlamentària dels dies 6 i 7 de setembre, durant la qual es van aprovar la llei del referèndum i la llei de transitorietat jurídica, no ha estat la millor sessió del Parlament català”. “Però era el nostre últim recurs”, es justifica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides