El Grup Planeta se’n va a Madrid

L'editorial marxa de Barcelona malgrat la suspensió de la declaració d'independència
Título de la imagen
Título de la imagen

El setè grup editorial del món, el Grup Planeta, ha decidit traslladar la seva seu social de Barcelona a Madrid. Planeta ha pres la decisió després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagués fet una ambigua declaració d’independència al Parlament per suspendre-la immediatament.

Dilluns, el Consell d’Administració va acordar el trasllat de la seu social del grup si hi havia una proclamació d’independència, sense que calgués tornar a reunir el consell per decidir-ho. El Grup Planeta va facturar 2.363.000 durant l’exercici del 2015, el què representa un 8% més que en l’exercici anterior, tancant aquell any amb un benefici de 15,6 milions.

Planeta ha estat des de la seva fundació ubicat a Barcelona, i ja el 2012 l’aleshores president, José Manuel Lara Bosch, va recordar que ja el seu pare, José Lara García, va amenaçar d’emportar-se l’empresa fora de Catalunya si es proclamava la independència. Ara, l’actual president del Grup Planeta, José Creuheras ha afirmat que la posició empresarial del grup és inequívoca.

Amb el Grup Planeta creix el nombre d’empreses que marxen de Catalunya davant d’una eventual independència. Aquest dimarts, Catalana Occident també ha decidit traslladar la seva seu social a Madrid. Altres empreses que han abandonat Catalunya són CaixaBank, Banc de Sabadell, Banc Mediolanum, Arquia Banca, GVC Gaesco, Gas Natural Fenosa, Agbar, Abertis, Cellnex, Colonial, Oryzon, Eurona, MRW, les asseguradores SegurCaixa Adeslas i MGS Asseguranes, la gestora EDM, VidaCaixa, Trea Asset Management, la farmacèutica Indukern, el grup de viatges Edreams Odigeo, o l’empresa de transplantaments capil·lars Sanatur. Altres empreses com Freixenet, Codorniu o Idilia Foods, que engloba marques com Cola Cao, no descarten marxar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides