El capellà ultra de L’Hospitalet es queda sense parròquia

L'arquebisbe de Barcelona l'obliga a agafar-se un any sabàtic
Custodio Ballester
Custodio Ballester

El cardenal Juan José Omella, arquebisbe de Barcelona, ha obligat a abandonar la seva parròquia durant un any al capellà ultra de L’Hospitalet de Llobregat, Custodio Ballester.

Ballester s’ha significat per les seves idees ultres en les quals ha defensat públicament el franquisme, però també ha destacat per les seves idees homòfobes.

La darrera ocasió en la qual el capellà va fer apologia contra els homosexuals va ser el passat 24 de juny, quan un feligrès va gravar amb el mòbil una homilia en la qual acusava els homosexuals de pecadors. Ballester també va criticar els sacerdots que no condemnen el col·lectiu LGTBI o les desfilades de l’orgull gai.

El cardenal Omella ha pres la decisió d’apartar Ballester de la seva parròquia després de rebre desenes de queixes acusant el Custodio Ballester d’actitud homòfobes i de fer apologia del franquisme.

Ballester ha promocionat desfilades pels carrers del seu barri amb banderes franquistes i paramilitars de la Hermandad de Antiguos Legionarios de Cristo, ha celebrat misses en memòria de la División Azul, s’ha manifestat contra l’avortament i contra la persecució que, al seu judici, es fa als cristians des d’institucions com l’Ajuntament de Barcelona, o s’ha fotografiat amb líders de partits ultres com Democracia Nacional.

Un cop ha conegut la decisió del cardenal Omella, Custodio Ballester ha dit que “sóc sacerdot i la meva obligació és acceptar l’ordre de l’arquebisbe“. En declaracions a El País, Ballester ha afirmat que el cardenal “és molt generós, volia enviar-me a estudiar a Jerusalem però he declinat l’oferiment. La meva mare no està bé de salut i he de cuidar-la”, i ha afegit que aprofitarà aquest any per acabar la seva tesi doctoral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides