La comissió de l’operació Catalunya, suspesa per falta de compareixents

La negativa de Fernández Díaz i Daniel de Alfonso obliga a desconvocar la sessió d'aquest dijous
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

La sessió de treball de la comissió d’investigació de l’operació Catalunya que estava prevista per aquest dijous al Parlament, ha estat desconvocada aquest dimecres per la presidència de la comissió. El motiu ha estat les negatives a assistir de l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, l’excap de l’Oficina Antifrau (OAC) de Catalunya, Daniel de Alfonso, i el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada.

La comissió, que investiga la guerra bruta de l’Estat contra politics independentistes, s’ha vist obligada a desconvocar la sessió d’aquest dijous, fonamental pels grups sobiranistes, perquè consideren que la conversa feta pública entre Fernández Díaz i De Alfonso és una de les millors proves de l’existència de l’operació Catalunya contra càrrecs electes sobiranistes.

La negativa a assistir dels tres compareixents que havien estat citats se suma a les d’aquest dimarts, dels germans Cierco i del conseller delegat de la Banca Privada d’Andorra, Joan Pau Miquel, la del seu exadvocat Jaume Bartumeu i la del periodista Eduardo Inda. Tanmateix, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, el seu cap de gabinet, Jorge Moragas, i la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, han rebutjat acudir al Parlament, escudant-se en l’informe del Consell d’Estat que assegura que no estan obligats a comparèixer davant la cambra catalana, encara que la comissió sigui d’investigació.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari