Puigdemont accepta canviar la data de la Junta de Seguretat

El govern central ha rectificat i diu que és "imprescindible arribar ja a una entesa definitiva"
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acceptat canviar la data de la Junta de Seguretat de Catalunya que ell mateix havia convocat unilateralment per al 3 de juliol, després d’haver constatat que hi ha hagut una “rectificació” per part del Govern central. Segons Puigdemont, “no serà un problema” trobar una data que vagi bé tant a la Generalitat com als representants del govern central. Tot i això, ha demanat que no hi hagi més “dilacions” i que es convoqui a curt termini i amb l’ordre del dia que la Generalitat ja ha presentat a l’Estat.

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha enviat una carta al conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, per desbloquejar el conflicte i convocar la Junta de Seguretat, que ja fa vuit anys que no es reuneix. “Resulta imprescindible arribar ja a una entesa definitiva”, explica el ministre, que creu que “cal evitar que assumptes aliens a la seguretat interfereixin en la nostra convocatòria”. Pel que fa a l’ordre del dia, Zoido vol arribar a un consens per tal “d’incloure qüestions que siguin factibles i que facin possible arribar a acords que es puguin complir, ja que no podem permetre’ns cap fracàs en matèria de seguretat”.

El conseller Jané s’ha mostrat satisfet per la carta que li ha enviat el ministre de l’Interior. “Estic content que finalment es produeixi un canvi de posició perquè començàvem la setmana amb una notícia que no era bona per a ningú. Els temes de seguretat ens afecten a tots, i avui el ministre m’ha dit en la seva carta que és imprescindible reunir la Junta de Seguretat de Catalunya, tal com jo li deia en les diverses cartes que li he adreçat, tant a ell com al ministre anterior, Jorge Fernández Díaz”, ha explicat el conseller d’Interior. “No vindrà ara d’un dia amunt o d’un dia avall, però sí que és una exigència imprescindible“, ha conclòs Jané.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari