Mas va deixar les víctimes d’Hipercor sense subvenció ni despatx

"La seva resposta va ser que no volia saber res de nosaltres", assegura el president d'ACVOT
Título de la imagen
Título de la imagen

“Ens van fer fora del despatx i els van tallar la subvenció que el Govern ens donava”, assegura José Vargas, president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), sobre el Govern d’Artur Mas. “Vam demanar una reunió per saber per què ens feia fora i ens deixava sense ajudes, i la seva resposta va ser que no volia saber res de nosaltres”, ha afegit.

En declaracions a El Confidencial, Vargas ha explicat que la Generalitat va facilitar el despatx a l’ACVOT durant el mandat del president José Montilla a través la consellera Montserrat Tura, i que el conseller Joan Saura “ens va mantenir” aquest espai.

Després, segons relata, la sensibilitat que tenia el darrer govern tripartit amb les víctimes del terrorisme “es va acabar”. Carles Puigdemont n’està al cas, segons la mateixa informació, perquè responsables d’ACVOT n’han parlat amb ell.

Aquesta associació no demana un despatx, es conforma amb un espai per emmagatzemar arxius i expedients. Reclama, això sí, ajuts per poder pagar serveis bàsics (llum, telèfon), però “no volem grans coses”, expliquen els seus representants.

Segons aquesta informació, les subvencions quan arriba Mas a la Generalitat havien baixat fins als 50.000 euros anuals després d’haver assolit els 105.000 euros el 2006 i un pic de 387.000 euros (subvenció pel període 2007-2010). El 2011, el govern de Mas els va engegar un expedient per revocar part d’una subvenció i recuperar 70.000 euros el 2014, publica el mateix digital.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari