La Generalitat ‘amaga’ l’agenda de Gordó

El jutge del 3% no ha pogut aportar-ne el contingut per demanar al TSJC la imputació de l'exconseller
Germà Gordó
Germà Gordó

El jutge Josep Bosch, que instrueix des del Vendrell el cas del 3%, ha tornat a demanar la imputació de Germà Gordó al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), però no ha pogut aportar l’agenda oficial de l’exconseller, com li havia recomanat el TSJC, publica El Mundo. Segons aquesta informació, basada en la darrera exposició raonada remesa pel jutge Bosch al TSJC, el motiu és que la Generalitat de Catalunya no se la va voler facilitar.

El jutge del 3% pretén que el TSJC investigui si Gordó, exgerent de CDC i aforat perquè és diputat de Junts pel Sí, va cometre tràfic d’influències. El Mundo explica que la darrera exposició raonada de Bosch conté indicis en aquest sentit aportats per testimonis d’empresaris com Sergio Lerma i Josep Manel Bassols (Oproler) -que es referien a Gordó amb els àlies Gregorio i Gerardo-, així com per les declaracions de dos testimonis protegits, també empresaris propers als Pujol que, a més, van assenyalar Artur Mas. Les anotacions en altres agendes, la “proximitat cronològica” entre donacions i adjudicacions, els àlies i la manca d’acreditació oficial de les reunions són els indicis amb possible efecte incriminatori que esgrimeix Bosch, destaca el mateix diari.

L’instructor del cas de 3% apunta que Germà Gordó podria haver maniobrat per afavorir l’atorgament de contractes públics a empreses donants de les fundacions de Convergència. Es refereix, concretament, a “quatre supòsits” en els quals Gordó hauria intervingut: les obres de manteniment d’edificis d’escoles (Consorci d’Educació de Barcelona), un projecte del Port de Barcelona, el cas Pasquina i també obres per valor de 3,3 milions d’euros d’Infraestructures de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.