Irregularitats en la gestió del Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Un informe denuncia que l'entitat havia de licitar alguns serveis, i que es van assumir despeses de socis privats
Ramon Ramos
Ramon Ramos

La CUP ha fet públic un informe en el qual es diu que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va incórrer en fins a 12 irregularitats, referents a la contractació, les aportacions, i les oficines que utilitza l’entitat, que depenen de la Diputació de Girona.

Aquest informe financer de l’exercici del 2014 diu que el Patronat havia d’haver licitat serveis que superen els límits del que es considera una contractació menor. El text també explica que l’entitat va assumir part de despeses que corresponien als socis privats de l’organisme.

La CUP diu que és urgent una reformulació total de la gestió del Patronat, però també d’un altre ens de la Diputació de Girona, el Consorci de la Costa Brava, del que la mateixa CUP va presentar un altre informe en el qual es denunciava fins a 24 irregularitats.

El president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, afirma que la mateixa entitat va demanar una auditoria i que ja s’han solucionat la majoria dels “errors” detectats. Entre aquests “errors” destaquen alguns serveis contractats pel Patronat com la impressió de catàlegs i mapes, o els serveis de traduccions, que superen els límits de la contractació menor, i que, per tant, l’hauria d’haver adjudicat a través de concurs públic.

Un dels altres “errors” detectats són alguns contractes que es van aprovar després de l’execució dels serveis, com és el cas de la factura de 12.221 euros que va pagar el Patronat per a la maqueta del nou Bulli, o el patrocini de 181.000 euros que va fer el Patronat, per a l’Open d’Espanya masculí professional de golf.

El nom del president del Patronat, Ramon Ramos, va sortir vinculat al cas Manga quan el Servei de Vigilància Duanera (SVD), una unitat policial antiblanqueig adscrita a l’Agència Tributària, va demanar a la jutgessa Pilar de Lara, instructora del cas que imputés l’aleshores conseller Felip Puig.

La policia considerava que Puig suposadament hauria actuat com a “aconseguidor” amb la intenció que l’empresa GRS Arc Local obtingués un contracte públic de l’Ajuntament de Moià, quan estava governat pel convergent Josep Montràs. En aquest grup d'”aconseguidors”, a banda del nom de Felip Puig també hi van aparèixer els noms de Ramon Ramos i Jaume Torramadé.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari