Les dues Generalitats volen el corredor mediterrani

Els presidents s'han reunit a València per pressionar a l'Estat perquè impulsi "definitivament" aquesta infraestructura
Título de la imagen
Título de la imagen

Els presidents Ximo Puig i Carles Puigdemont s’han reunit aquest dilluns al Palau de la Generalitat Valenciana, amb motiu d’una cimera que té com a principal objectiu pressionar al govern central perquè impulsi “definitivament” el corredor mediterrani ferroviari. Els dos presidents han assistit a l’acte acompanyats d’empresaris, representants de grups parlamentaris, sindicats, i altres entitats, per exigir a l’Estat espanyol que “es posi les piles” en la construcció d’aquesta infraestructura.

El president Puigdemont ha aprofitat la cimera per tornar a establir contacte amb el seu homòleg valencià, i ha qualificat la trobada com una cita “històrica” després d’anys d'”incomunicació”. “No volem desaprofitar el tren de la recuperació econòmica“, ha afirmat Puigdemont, i ha subratllat que “les xifres econòmiques evidencien el pes de la regió mediterrània en el conjunt d’Espanya i d’Europa, i tenim l’obligació de fer tot el que puguem perquè els nostres ciutadans tinguin més oportunitats d’ocupació i riquesa“.

Pel que fa al president valencià, ha declarat que el fet “que no hi hagi un AVE entre la segona i tercera capital espanyola, o que la pràctica totalitat d’infraestructures entre les dues ciutats siguin de peatge són problemes comuns“. Ximo Puig ha mostrat el seu interès en treballar conjuntament per combatre “l’infrafinançament” i la “infrainversió” de l’Estat que pateixen ambdues autonomies. En aquest sentit, Puigdemont s’ha mostrat disposat a col·laborar amb el president valencià i ha instat, juntament amb el president Puig, a què la resta de comunitats autònomes per les quals passa el corredor defensin la infraestructura.

No es pot governar l’Estat d’esquena als mediterranis“, ha reclamat el president català, de la mateixa manera que “tampoc pot haver-hi una Europa competitiva si un dels motors més importants està encallat“. Puig i Puigdemont s’han posat d’acord en crear un marc estable de relació institucional, de manera que cada semestre els dos territoris hauran de repassar els interessos comuns, com el corredor de mercaderies, el turisme, o l’intercanvi d’emissions entre les televisions autonòmiques, entre altres qüestions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.