Protesta pels exercicis de tir de l’exèrcit

Diverses associacions han difós un comunicat on alerten del perill que poden suposar aquestes pràctiques per l'elevat risc d'incendi
Título de la imagen
Título de la imagen

Alto al Foc, GEES, ANC Figueres, Som Joves Alt Empordà i IAEDEN Salvem l’Empordà han difós un comunicat on reclamen als Agents Rurals, al Servei de Prevenció d’Incendis d’Interior i a la direcció general de Biodiversitat de la Generalitat que no s’autoritzin els exercicis de tir que vol fer la base militar de Sant Climent Sescebes. Aquests exercicis tenen previstos dur-se a terme els dies 16, 17 i 19 d’agost, entre les vuit del matí i les dues del migdia, a la zona que hi ha entre el camí de Vilartolí i Cantallops.

Les associacions consideren que és una “gran irresponsabilitat realitzar aquestes pràctiques per l’elevat risc d’incendi“, ja que s’utilitzaran fusells, pistoles, metralladores i fusells de precisió, segons ha informat el Ministeri de Defensa. Si bé és cert que l’exèrcit ha pres algunes mesures per reduir el risc de les activitats, les entitats recorden que “dins la zona militar hi ha diversos àmbits catalogats amb la màxima protecció ambiental europea, la Xarxa Natura 2000, pel seu elevat interès ecològic” i que “no seria la primera vegada que unes pràctiques militars provoquen incendis, a banda dels problemes greus de seguretat bàsica per als veïns“.

L’Ajuntament de Sant Climent de Sescebes ha informat a través del seu Facebook que d’activitats com aquesta s’han estat fent durant tot el juliol. Les entitats han recordat que davant l’elevat risc d’incendi la normativa té en compte la prohibició de llençar objectes encesos o artefactes que continguin foc entre el 15 d’abril i el 15 d’octubre, i sobretot, entre l’1 de juliol i el 31 d’agost. Les associacions consideren que els exercicis de tir són “improcedents” en el període de més alt risc d’incendi.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari