Buesa va sucar un 87% més després de fer donacions

La Fiscalia atribueix a l'exsoci del Júnior influència en el nomenament d'alts càrrecs de la Generalitat
gustavo buesa
gustavo buesa

L’empresari Gustavo Buesa, imputat en el cas Pujol i considerat el rei de les escombraries a Catalunya, va ingressar mitjançant la seva societat GBI Serveis un 87% més gràcies a contractes públics entre el 2007 i el 2009 -el període durant el qual ha admès haver donat diners a CDC i UDC-, segons els càlculs de la Fiscalia revelats per El País.

Aquest increment, cita la mateixa informació, consta al sumari de l’operació Tro, en el marc de la qual Buesa ha estat detingut aquest mes de juliol amb relació als contractes de la gestió de residus de Lloret de Mar. Empreses de Buesa s’han encarregat de gestionar els residus de la localitat des del 1995.

Segons la Fiscalia, es van arreglar diversos concursos. Assenyala, per exemple, que es va redactar un plec a la mida de GBI Serveis: convocant el concurs de manera urgent i sense publicació al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE). Se’l va embutxacar Buesa, l’únic que es va presentar: 7,9 milions anuals durant deu anys.

Així mateix, el sumari atribueix a Buesa “influència en el nomenament” d'”alts càrrecs en institucions del Govern català”.

Ideals convergents
Segons ha explicat Buesa a El Mundo, va facilitar a Unió “dos préstecs de 50.000 euros de difícil cobrament donada la situació” del partit. “Em van transmetre que necessitaven diners perquè s’havia de pagar a tot el personal”, així com “les estructures del partit”, relata. Assegura que va negociar els préstecs directament amb Josep Antoni Duran Lleida i Josep Sánchez Llibre.

Pel que fa als diners lliurats a Convergència a través de la Fundació CatDem, Buesa ha manifestat que, com a empresari, pot fer que “determinats ideals es desenvolupin” mitjançant “aportacions econòmiques a les fundacions on ells després destinin els diners on considerin”. Buesa xifra les seves donacions a CDC en 550.000 euros entre el 2007 i el 2009.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.