Mas vol una nova Convergència jove i bicèfala

Neus Munté continua encapçalant les quinieles per ser la segona del partit
Artur Mas
Artur Mas

Aquest cap de setmana s’inicia el congrés refundacional de Convergència Democràtica de Catalunya amb la voluntat de reconstruir un partit polític que ha anat perdent bous i esquelles els darrers temps. L’actual president del partit, Artur Mas, vol que la nova formació política que surti del congrés de CDC tingui un president i un vicepresident, i que aquests càrrecs siguin ocupats, sempre, per un home i una dona.

Ara, Mas es presenta per ser escollit com a president de la nova CDC, però proposa tenir una direcció bicèfala amb una vicepresidència “a l’americana”. A hores d’ara la favorita per ser la vicepresidenta de Mas, és la també consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté.

Però aquesta acumulació de càrrecs dificulta l’elecció de Munté per a ser la número la dos de Mas en el càrrec orgànic del partit. Així, torna a agafar força la possibilitat que l’actual portaveu del partit, Marta Pascal, acabi sent la vicepresidenta de CDC. També s’ha posat sobre la taula el nom de presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, per a ocupar el nou càrrec.

Amb aquesta proposta, Artur Mas vol que desaparegui la figura històrica del secretari general del partit. Tot i que, el mateix Mas ha afirmat que totes aquestes propostes estaran sotmeses a la decisió final que prenguin els militants de CDC en el congrés, el procés del qual comença aquest cap de setmana, on es preveu votar per separat la cúpula presidencial, presidència i vicepresidència, de la direcció executiva.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari