Palestina demana als europeus “coratge” per sumar-se a Espanya en el reconeixement i “mantenir viu el procés de pau”

Mustafa reclama a la UE anar "més enllà de les condemnes" als atacs d'Israel a Gaza per "evitar més morts i patiment"

El primer ministre de l'Autoritat Palestina, Mohammad Mustafa, amb el ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel Albares, en una compareixença conjunta (Nazaret Romero, ACN)
El primer ministre de l'Autoritat Palestina, Mohammad Mustafa, amb el ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel Albares, en una compareixença conjunta (Nazaret Romero, ACN).

El primer ministre de l’Autoritat Palestina, Mohammad Mustafa, ha demanat aquest diumenge als països europeus “coratge” per sumar-se a Espanya, Irlanda i Noruega en el reconeixement de l’estat palestí i poder així “mantenir viu” el procés de pau i la solució dels dos estats. Mustafa ha fet aquesta petició en una compareixença amb el ministre d’Afers Exteriors espanyol, José Manuel Albares, després que els dos s’hagin reunit a Brussel·les en el marc del reconeixement de Palestina que els tres països han anunciat que faran dimarts.

D’altra banda, Mustafa ha demanat a la UE anar “més enllà de les condemnes” als atacs d’Israel a Gaza. “Cal una mica més” per “evitar més morts i patiment”, ha afirmat.

El primer ministre de l’Autoritat Palestina ha celebrat la decisió d’Espanya, Irlanda i Noruega de reconèixer l’estat palestí i ha esperat que altres països segueixin els passos d’aquests tres països en “un futur molt pròxim”. Mustafa ha defensat que només això es pot mantenir “viu” el procés de pau i la solució dels dos estats com a “viable”, cosa que, ha subratllat, permetria “acabar amb la gran injustícia que viuen els palestins des de fa dècades”.

El dirigent palestí s’ha dirigit directament als països que “dubten” sobre el reconeixement. “És la bona decisió que cal prendre ara”, ha assegurat, tot defensant l’aposta per actuar “responsablement” com a estat i amb “diligència per la pau”. A banda del reconeixement, Mustafa també ha remarcat la necessitat d’acceptar Palestina com a membre de ple dret a l’ONU.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari