Quin exdiputat de la CUP ha plantejat la possibilitat de donar suport a un govern de PSC-ERC-comuns?

La CUP la nit de les eleccions (ACN)

Josep Manuel Busqueta. En un missatge a la xarxa social X va escriure, l’endemà de les eleccions, el següent: “L’opció que la CUP se sumi al tripartit d’esquerres posant alguns temes sobre la taula com el Hard Rock ho descartem? Tal i com està el pati, així d’entrada, em sembla una llàstima”. La seva pregunta va rebre algun comentari favorable però molts retrets, la qual cosa el va porta a escriure dimarts un segon post: “Sento l’alè dels comissaris polítics al clatell, només per haver gosat proposar una hipòtesi. Quina sort haver-me alliberat de tanta mediocritat i sectarisme! Quina sort poder dir i fer el que em dóna la puta gana! La marinada baixa fresqueta amb tanta pluja!”. El va acompanyar de dues emoticones rialleres.

Busqueta va interactuar amb alguns dels usuaris de X que li van recriminar la proposta. En un dels seus comentaris va escriure: “Just el que cercava era l’opinió. La meva intenció era plantejar la hipòtesi de si podria ser practicable i consensuar una mínims per incidir en un hipotètic govern del PSC i prou. Sense cap expectativa de res”.

Durant la campanya electoral, la candidata de la CUP a la presidència de la Generalitat, Laia Estrada, va deixar clar que posava una línia vermella front al PSC però va deixar la porta oberta a negociar el suport a Carles Puigdemont, malgrat que molts dirigents de Junts han demostrat aquests dies la seva simpatia amb Israel en ple genocidi del poble palestí, una de les causes que més ha mobilitzat els anticapitalistes els darrers mesos.

Josep Manuel Busqueta va ser un dels dos diputats que per indicacions de la direcció de la CUP es van abstenir el 2016 en la investidura de Puigdemont com a president de la Generalitat per facilitar-ne el nomenament. El 12 de gener d’aquell any, després d’abstenir-se en aquesta votació, va renunciar a l’acta de diputat.

(Visited 365 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari