És veritat que el recompte de vots del referèndum de l’1-O és fals?

El raper Valtònyc després de conèixer la sentència que rebutjava l'extradició (ACN)

El raper mallorquí Josep Valtònyc ha causat un terratrèmol a X arran de les seves afirmacions sobre el referèndum d’independència de Catalunya de l’1-O, declarat inconstitucional. Tot plegat ha derivat d’una qüestió que el mallorquí ha traslladat a un usuari de la xarxa social, a qui ha preguntat per què els no-independentistes “teniu tanta por a un referèndum vinculant”, i de la resposta d’un altre usuari a Valtònyc, qui ha afirmat que no cal un altre referèndum perquè “ja es va fer”.

No va poder votar tothom per la repressió, urnes es van perdre i el recompte és fals. Va ser una mostra de desbordament democràtic, però ningú l’ha reconegut i ningú aixecarà la DUI”, ha contestat el raper a aquest darrer usuari, un comentari amb el qual ha començat el rebombori sobre la falsedat dels resultats de l’1-O.

En resposta a altres usuaris d’X, Valtònyc ha explicat més detalls de l’assumpte, i ha manifestat que potser en alguns col·legis es va poder fer el recompte exacte, “però altres no van poder fer-ho per les càrregues i quan es va calcular la totalitat dels vots es van fer aproximacions dels vots que faltaven“. “Es va votar i es va vèncer l’Estat, però mai sabrem quants vots exactes en total hi havia”, ha afegit el mallorquí.

Davant dels dubtes i la incredulitat que s’han generat per les paraules del raper, aquest ha reiterat que sap “de primera mà que es van perdre urnes i que el recompte és fals”, i ha explicat que coneix els “analistes de dades” que van fer el recompte “i els hi faltaven variables”, per això “van fer una aproximació del resultat amb el que tenien”. “No s’ha explicat per no deslegitimar-ho, però jo no tinc per què amagar res i crec que només amb la veritat es supera la frustració que arrastrem”, ha manifestat Valtònyc.

“Si voleu polítics sensats i que no us tornin a estafar potser hauríeu de començar per acceptar la realitat. No es pot construir res ni fer activisme des de la frustració pel que va passar fa set anys”, ha conclòs el mallorquí.

(Visited 426 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari