S’ajorna la decisió per escollir president de l’ANC després d’una confusa reunió amb cinc votacions fallides

El Secretariat Nacional havia donat per vàlida l'elecció de Lluís Llach però se n'ha desdit en recomptar els vots

Lluís Llach s'ha postulat com a president de l'ANC, però no ha aconseguit l'aval dels dos terços del Secretariat (Jordi Bataller, ACN)
Lluís Llach s'ha postulat com a president de l'ANC, però no ha aconseguit l'aval dels dos terços del Secretariat (Jordi Bataller, ACN).

La reunió del Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’aquest dissabte ha acabat ajornant-se sense que s’hagi arribat a escollir nou president de l’entitat. La trobada havia de servir per triar el nou líder de l’ANC però després de cinc votacions fallides el candidat amb més suports, el cantautor Lluís Llach, no ha assolit el mínim necessari de dues terceres parts dels vots.

Llach s’ha enfrontat a un inesperat rival, Josep Punga, que a la quarta votació i després de reiterats bloquejos, ha retirat la seva candidatura. Llach, però, no ha aconseguit igualment els vots necessaris. A la cinquena votació, la mesa ha donat per vàlida l’elecció de Llach, però en recomptar els vots s’ha adonat que no havia arribat als necessaris.

La decisió d’ajornar la reunió s’ha pres després d’una sessió maratoniana a Vilafranca del Penedès amb cinc votacions i diversos recessos. Els 43 vots a favor de Llach han resultat insuficients davant dels 22 de l’economista Punga, que a la quarta votació s’han convertit en vots en blanc després que l’aspirant, sorgit del bloc jove de l’entitat, hagi fet un pas enrere. Dues persones s’han abstingut, segons han explicat fonts presents a la reunió. Al cinquè intent, Llach s’ha quedat a un vot de la victòria. L’ANC ha informat en un comunicat que es reprendrà la trobada del Secretariat Nacional “els pròxims dies”.

La fins ara presidenta de l’entitat, Dolors Feliu, ha demanat “respecte pels procediments de l’entitat” i ha advertit que en “processos de democràcia hi ha molt debat i de vegades no surt tot a la primera”. En declaracions a la premsa en sortir del conclave ha dit que treballaran per reprendre-la dissabte vinent.

(Visited 117 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari