Alerta per la pobresa de la dona amb feina i estudis

Elles ingressen una cinquena part menys que ells i pateixen més la precarietat
indicadors Indicador d'Igualtat de Gènere de Catalunya 2015
indicadors Indicador d'Igualtat de Gènere de Catalunya 2015

L’Indicador d’Igualtat de Gènere de Catalunya 2015, divulgat aquest dimecres per la Cambra de Comerç de Barcelona, ha exposat la situació de la dona treballadora a casa nostra, marcada per un risc de pobresa creixent i superior al masculí, per les diferències salarials amb els homes i per la precarietat.

La dóna treballadora que té estudis s’ha revelat com un perfil clarament amenaçat, segons aquest estudi. El risc de pobresa entre les treballadores s’ha incrementat d’un 8,9% el 2005 a un 13,1% registrat actualment. La “nova pobresa femenina” és el resultat de l’aterratge de dones amb formació en el mercat laboral que les discrimina pel que fa a salari i condicions laborals. Elles són el 56% de les persones amb títol universitari, dada que no ha significat una disminució de la desigualtat en el mercat de treball.

A aquest fet s’afegeix “la llosa” que, segons la directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, Anna Mercader, representa la maternitat per al desenvolupament de les carreres professionals de les dones per culpa de les empreses.

A més, la bretxa salarial entre homes i dones és d’un 19% i les treballadores pateixen més la precarietat -un 22% de les dones i un 7% dels homes tenen feines a temps parcial-.

Mercader, així mateix, ha exposat que la manca de la baixa paternal, les reduccions de jornada laboral, la menor contractació, les feines a temps parcial i la bretxa salarial estan empenyent les dones fora del mercat laboral.

L’Observatori Dona, Empresa i Economia advoca per reduir la desigualtat promovent guarderies públiques i la baixa obligatòria per paternitat i exigint per llei horaris que facin possible la conciliació de la vida laboral i familiar.

Un cop analitzats una vintena d’indicadors, l’informe conclou que la desigualtat laboral entre homes i dones pràcticament no ha millorat durant la darrera dècada, per bé que la bretxa salarial entre els directius, per exemple, ha caigut del 21% al 13% en aquest període.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides