La Generalitat també rega Foment del Treball

Aquesta patronal s'embutxaca la màxima subvenció del programa "Fem ocupació per a joves"
gay montella foment
gay montella foment

Les subvencions a patronals per part de la Generalitat de Catalunya no només van a parar a Cecot, afí al procés sobiranista, que s’ha embutxacat recentment dues procedents del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Foment del Treball i Pimec han rebut les dues màximes dotacions de la subvenció que el mateix organisme atorga per a la realització del programa “Fem ocupació per a joves”, detallades en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) del passat divendres, 19 de febrer.

Foment i Pimec perceben 440.000 euros cadascuna, la mateixa xifra que l’agència municipal de la capital catalana Barcelona Activa. Aquesta subvenció totalitza gairebé 7,12 milions d’euros per, oficialment, “posar en marxa la realització de projectes que desenvolupen actuacions ocupacionals en funció de les necessitats reals de l’empresa i que afavoreixin la inserció laboral de persones joves demandants d’ocupació no ocupades, amb mancances formatives que necessiten un acompanyament i una qualificació especialitzada, a fi d’afavorir el seu procés de retorn al mercat laboral”.

Una altra de les organitzacions empresarials més ben subvencionades per impulsar “Fem ocupació per a joves” és Fepime, patronal de pimes associada a Foment, que rep 246.400 euros. No obstant això, el llistat de perceptors l’integren, principalment, ajuntaments, consells comarcals i agències, instituts i consorcis de promoció econòmica i laboral.

La Generalitat, així doncs, rega també els seus ‘cordials enemics’. Foment i Fepime es van adjudicar una important victòria recentment quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va suspendre cautelarment el decret del Departament d’Empresa i Ocupació que impedia Fepime tenir representants a les taules de negociació social i als organismes institucionals.

Aquella decisió adoptada per Empresa i Ocupació, aleshores sota l’autoritat del conseller Felip Puig, era un dels motius de conflicte entre el Govern i aquestes patronals. L’altre és la desmarcada pel que fa al ‘procés’ sobiranista. Joaquim Gay de Montellà, president de Foment, aposta per l’entesa entre Madrid i Barcelona i ha declarat que la independència és un risc per a l’estabilitat financera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides