Cristina de Borbó, sense doctrina Botín

La germana del rei no evita la banqueta dels acusats del cas Nóos
cristina borbo
cristina borbo

La infanta Cristina de Borbó serà jutjada com a cooperadora necessària de dos delictes fiscals. Un acte de l’Audiència de les Balears desestima aplicar l’anomenada doctrina Botín, esgrimida per la defensa de la germana del rei perquè no tornés a seure a la banqueta del cas Nóos a partir del 9 de febrer, quan s’efectuaran interrogatoris als acusats.

La decisió, que no admet recurs, accepta, en contraposició a la doctrina Botín, que es pugui portar a judici per delicte fiscal algú amb l’impuls exclusiu de l’acusació popular, que pel que fa a Cristina de Borbó, exerceix Manos Limpias. La Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat havien demanat l’arxivament de la causa contra ella.

El tribunal troba que el cas de la infanta no és com el de l’expresident del Santander i avala l’acusació popular contra ella com a “plenament justificada” argumentant que la naturalesa del delicte fiscal atribuït és “difusa, col·lectiva o de caràcter metaindividual”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides