El jutge xifra en 40 milions el desviament cap a FCC en el treballs a Flix

Dimiteix Ramos de Armas, un dels homes de confiança de Soraya Sáenz de Santamaría, esquitxat pel cas Acuamed
flix
flix

La presumpta trama corrupta a la societat estatal Aguas de las Cuencas Mediterráneas, S.A (Acuamed) va aprofitar el projecte de descontaminació de l’embassament de Flix per desviar 40 milions d’euros a la contractista FCC, exposa el jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco en el seu acte.

El cost de la descontaminació del pantà dels vessaments d’Ercros es va incrementar sense justificació, una maniobra que el jutge Velasco vincula a una compensació a FCC relacionada amb una obra executada a Almeria que també es troba sota investigació.

El jutge apunta que les compensacions a FCC s’haurien pactat “des de molt alt nivell al Ministeri” i descriu que es van certificar “unitats d’obra no executades en expedients paral·lels, creant-les per incloure conceptes extraordinaris que no existien, amb documentació falsa, pretenent justificar uns conceptes per altres”.

“Davant d’una reclamació il·legal de 30 milions amb el suport dels directius d’Acuamed però negada pels tècnics, es pretenen canvis de certificacions per retirar penalitzacions i passar d’una facturació aproximadament deguda de 3,5 milions, a 40 ficticis”, exposa.

La compensació indeguda a FCC citada pel jutge Velasco apunta cap a Federico Ramos de Armas, qui era, en el moment dels fets investigats, secretari d’Estat de Medi Ambient, el càrrec de major rang que va formar part de la reunió on es va acordar el pagament dels 40 milions a FCC.

Segons fonts de la investigació, en aquella trobada es va ordenar a Arcadio Mateo del Puerto, director general d’Acuamed, “vestir” la suposada compensació a FCC que haurien acordat responsables de l’empresa amb alts càrrecs del Ministeri.

Ramos de Armas ha dimitit aquest divendres del càrrec de subsecretari de Presidència.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari