La Fiscalia fica el nas en la pudor de Barcelona

Requereix informació detallada a la Generalitat, que no n'ha precisat fins ara l'origen
barcelona skyline
barcelona skyline

La pudor que s’ha fet present alguns dels darrers dies a Barcelona i altres poblacions de l’àrea metropolitana ha atret l’atenció de la fiscalia encarregada dels delictes contra el medi ambient i l’urbanisme, que ha sol·licitat informació a la Generalitat de Catalunya.

El fiscal Antoni Pelegrín considera que es tracta d’un “important episodi de contaminació de l’ambient atmosfèric” i emmarca la petició d’informació en una investigació iniciada el 2011 sobre la contaminació registrada aleshores a la capital catalana. Fins ara, la Fiscalia havia recollit dades sobre la pol·lució i ara indaga sobre la mala olor.

La petició del fiscal, dirigida a la Direcció General de Qualitat Ambiental, que depèn de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, inclou la sol·licitud de detalls i documents sobre el dia i l’hora en la qual la Generalitat va rebre informació sobre la pudor. Així mateix, el ministeri públic vol que s’especifiquin les actuacions dels tècnics de Qualitat Ambiental.

El seu objectiu és escatir si la pudor suposa algun risc per a la salut i el medi ambienti i si el Govern de la Generalitat és capaç de detectar situacions de risc d’aquesta mena.

L’explicació sobre l’origen de la pudor divulgada en un principi, relacionada amb el Parc Agrari del Baix Llobregat, fou descartada per tècnics del Departament d’Agricultura.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari