Cornadó admet pagaments al Júnior perquè intermediés amb empreses

Declaren com a imputats el president de Copisa i Carles Vilarrubí
Josep Cornadó
Josep Cornadó

Els empresaris Carles Vilarrubí i Josep Cornadó, dues de les figures públiques més rellevants des dels anys de la Catalunya pujolista fins a l’actualitat, han declarat aquest dilluns com a imputats a l’Audiència Nacional en el cas sobre Jordi Pujol Ferrusola.

Cornadó, principal accionista de la constructora Copisa, una de les més contractades per la Generalitat de Catalunya i de les més properes als Pujol i a Convergència, s’ha mostrat sorprès pel fet que persones que representaven a mercantils que han negociat amb Copisa hagin negat en seu judicial conèixer el primogènit de l’expresident Pujol. “Collons, quan s’arriba a un jutjat ja ningú se’n recorda de Jordi Pujol Ferrusola”, ha declarat.

Sobre els 3,2 milions d’euros que els investigadors sospiten que Jordi Pujol junior va rebre de Copisa com a comissions a canvi de contractes d’obra pública, Cornadó ha declarat que els treballs del Júnior eren d’intermediació i no d’assessorament, que no constaven a cap escrit, sinó que eren “acords entre caballeros“, i que li pagaven entre l’1% i el 3% del contracte que havia d’aconseguir amb altres empreses.

L’encarregat de gestionar els contractes no verbals amb Jordi Pujol jr. era, segons Cornadó, Xavier Tauler, exconseller delegat de Copisa, també empastifat en els casos del Júnior i del 3%. Cornadó diu que van enllestir una dotzena d’operacions, d’un total d’aproximadament 30 que diu que els va plantejar Jordi Pujol jr.

Carles Vilarrubí
Pel que fa a Carles Vilarrubí, vicepresident de la banca d’inversions Rotschild a Espanya i del FC Barcelona, els investigadors assenyalen que Jordi Pujol Ferrusola va traspassar 403.000 euros des de comptes andorrans a la societat Restaurants de Cerdanya entre els anys 1994 i 2000.

El passat 27 d’octubre, en el marc de l’operació Hades, la UDEF va escorcollar el domicili de Vilarrubí, qui va negar haver sigut “administrador, apoderat, ni representant legal” d’aquella societat i diu ignorar l’existència de comptes a Andorra a nom seu. Concloïa, en el comunicat que va publicar, que s’havia tractat d’un error i que ell només havia participat com a finançador del restaurant. Segons els investigadors, però, Vilarrubí figurava com a vicepresident de la societat investigada.

Aquest dilluns, davant el jutge instructor José de la Mata i els fiscals, Vilarrubí ha explicat que, l’any 1993, el xef Josep María Bosch li va demanar a ell i altres clients que entressin a l’accionariat Restaurants de Cerdanya, societat que gestiona el restaurant de luxe Torre del Remei, en un moment de dificultat econòmica. Vilarrubí assegura que va invertir 18.000 euros i que el 2010, Bosch va recomprar les participacions pel mateix import. Així mateix ha dit que ignora altres moviments de diners, com els pagaments a Jordi Pujol Ferrusola.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides