Junts pel Sí es quedaria entre 2 i 5 diputats de la majoria absoluta

Els independentistes s'imposarien clarament en nombre d'escons, però no en vots, segons el sondeig de TV3
Título de la imagen
Título de la imagen

Les formacions partidàries de la independència guanyarien per majoria absoluta en nombre de diputats, però, pels pèls, es quedarien per sota del 50% dels vots, segons el sondeig a peu d’urna avançat per TV3 al tancament dels col·legis electorals.

Segons aquest sondeig, Junts pel Sí s’imposaria clarament amb el 40,7% dels vots i una forquilla d’entre 63 i 66 escons, quan la majoria absoluta se situa en els 68. La CUP, amb el 9,1% dels vots, obtindria entre 11 i 13 diputats, fet que donaria la majoria absoluta en nombre d’escons als partidaris de la independència, si bé no els dóna la majoria en nombre de vots.

Com a segona força se situaria Ciutadans, amb una forquilla entre 19 i 21 diputats, uns resultats que convertirien la seva candidata, Inés Arrimadas, en portaveu de l’oposició.

El PSC, amb Miquel Iceta, obtindria entre 14 i 16 diputats; Catalunya Sí que es Pot, amb Lluís Rabell, entre 12 i 14; el Partit Popular, amb Xavier García Albiol, entre 9 i 11; i Unió, amb Ramon Espadaler, entre 0 i 3.

En principi, els que han sortit més malparats són Unió, que es podria quedar sense representació al Parlament, i el PP, que es veurien doblats per Ciutadans i superats fins i tot, per la CUP.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari