Mas denega la taxa turística a Colau

El president i l'alcaldessa de Barcelona acorden tractar amb profunditat el deute de la Generalitat el setembre
mas colau
mas colau

El president de la Generalitat, Artur Mas, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han celebrat aquest dijous la seva primera reunió de treball oficial, en la qual han previst que la comissió mixta Generalitat-Ajuntament tracti, el setembre, el deute del Govern amb la capital catalana.

Colau ha xifrat en 35 milions d’euros el deute vençut i ha explicat que Mas està en tràmits d’admetre 20 milions addicionals relacionats amb la llei de barris. També ha indicat que espera que l’import total del deute de la Generalitat amb Barcelona -una xifra “en debat”, ha dit- es determini en la comissió que es reunirà el setembre.

No hi ha hagut acord pel que fa a la recaptació de la taxa turística, que Colau reclamava íntegrament per a l’Ajuntament per dedicar-la als barris que més pateixen els efectes negatius del turisme.

L’alcaldessa i el president, en canvi, coincideixen en l’impuls a les obres del tramvia que circularà per la Diagonal. Està previst que, a partir del setembre, s’iniciïn els treballs que connectaran els dos trams ja existents d’aquest mitjà de transport en l’avinguda, quelcom que Xavier Trias rebutjava.

Pel que fa al ‘dret a decidir’, Colau ha coincidit amb Mas en les crítiques a Mariano Rajoy i la seva actitud amb relació al ‘procés’.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari