Vendes d’edificis sota sospita

El rastre de Morris Moshe, l'administrador de Nadlan BCN, la immobiliària a la qual la Generalitat ha venut dos edificis, condueix a Israel i a Xipre
mas-colell
mas-colell

La Generalitat s’ha venut les seus de dues conselleries per 63,5 milions d’euros a la societat Nadlan BCN, constituïda tan sols tres mesos abans de l’adjudicació i administrada per Morris Moshe Benisty, un misteriós ciutadà d’origen israelià que ha deixat un rastre per diversos paradisos fiscals i països de baixa pressió tributària, especialment a Xipre, que és una de les seves bases d’operacions.

El departament d’Andreu Mas-Colell ha necessitat dues licitacions per col·locar aquests edificis: la primera, convocada a finals de l’any passat, va quedar deserta i, en la segona, l’han adjudicat a l’únic postor, Nadlan BCN, una empresa desconeguda, creada expressament per participar en la subhasta de la Generalitat i de la qual tan sols n’han transcendit dues dades: que està relacionada amb el grup Nadlan, una important corporació israeliana amb seu central a Tel-Aviv i presència en diversos països, i que el seu administrador únic és Morris Moshe, un executiu que va aterrar a Barcelona tot just fa un any.

Nadlan BCN ha adquirit en subhasta un lot de dos edificis d’oficines de la Generalitat a preu de saldo, dues autèntiques gangues immobiliàries: la Torre Muñoz del passeig de Gràcia de Barcelona, un immoble de 12 plantes que acull la conselleria d’Empresa de Felip Puig; així com un modern edifici d’oficines del carrer Sepúlveda, en el qual hi havia hagut la Conselleria de Treball i que ara ocupava la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals. La Generalitat s’ho ha venut per 63,5 milions d’euros, però continuarà ocupant aquests immobles com a llogatera: pel primer, pagarà una renda d’1,5 milions d’euros anuals i, pel segon, de més d’1,3 milions.

Arran d’aquesta adjudicació, circula entre directius d’empreses immobiliàries catalanes un dossier sobre Morris Moshe que vincula aquest executiu israelià amb “diverses societats radicades en paradisos fiscals o de baixa pressió tributària”. En concret, aquest dossier apunta que Morris Moshe figura com a director de l’empresa xipriota Rovesta LTD, que està participada per les mercantils Linkia Management LTD i Linkia Secretarial LTD, totes elles radicades a la ciutat de Nicòsia.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides