La Generalitat promet però no atura els talls de llum indiscriminats

L'Aliança contra la Pobresa Energètica li retreu incompliments i mesures insuficients
felippuig_cat
felippuig_cat

El patiment de milers de llars catalanes en situació de pobresa energètica no ha rebut la resposta esperada per part del Govern català. L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) retreu la Generalitat que no compleix els seus compromisos: que no hagi activat un fons extraordinari per ajudar les famílies a pagar rebuts, ni hagi engegat cap mesura per exigir informació a les empreses per evitar la interrupció del subministrament, ni hagi fet efectiva cap garantia per evitar talls de subministrament per problemes econòmics, com s’havia compromès, malgrat haver modificat la Llei 22/2010, del Codi de Consum de Catalunya al Parlament.

Tanmateix, aquesta plataforma considera “intolerable que davant d’una situació d’emergència social que toca ja 320.000 llars catalanes, el Govern presenti tard i de manera ambigua una bateria de mesures insuficients de les que ni tant sols pot assegurar el seu compliment”. L’Aliança denuncia, entre altres mancances, que les mesures governamentals no inclouen mecanismes de fiscalització per garantir el compliment de la llei, ni especifica requisits per acollir-se al fons d’ajut econòmic, ni garanteix de manera efectiva l’accés a subministraments bàsics, ni l’impediment dels talls indiscriminats.

El darrer comunicat d’aquesta plataforma relata exemples persones que pateixen talls aquest febrer i interpel·la el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig: “si no porta a terme el seu compromís, ens veurem obligades a seguir mobilitzant-nos per auto tutelar els nostres drets”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides