Brollen les hostilitats entre Convergència i Unió

L'esquerda en la federació es fa visible a Madrid en una votació per separat i en la batussa posterior
Mas i Duran
Mas i Duran

La votació de la tramitació de la proposició de llei contra el terrorisme gihadista aquest dimarts al Congrés dels Diputats ha posat de manifest l’esquerda entre Convergència i Unió. Ha estat la primera vegada que cada partit que forma la federació ha triat una opció diferent sense haver pactat abans en aquest sentit: els vuit diputats convergents s’han abstingut, mentre que els sis d’Unió, entre ells Josep Antoni Duran i Lleida, han votat a favor d’una iniciativa subscrita per PP i PSOE que ha totalitzat 291 vots favorables. CDC i UDC només havien votat per separat afers de caràcter moral, com l’avortament o els matrimonis entre persones del mateix sexe, però aquelles divergències eren conegudes i acceptades en el sí de la coalició.

Divergència i desunió?
Aquest dimarts, en canvi, Duran ha assegurat que tenien un acord previ per votar plegats i que “és un fet greu”. CDC, per la seva part, ha explicat que l’acord no existia, només un compromís de no oposar-se a la iniciativa antigihadista i que “no oposar-s’hi no significa avalar el contingut del text”, segons Jordi Jané.

La votació diferenciada desautoritza Duran com a portaveu parlamentari, ha dit la diputada al Congrés i membre d’Unió Montse Surroca, que convida a preguntar a CDC per la seva ‘desmarcada’, que troba contrària a la decisió de l’executiva de CiU.

Aquest dimecres, salten espurnes de l’intercanvi de declaracions entre membres dels dos partits i a les tertúlies que comenten la ‘jugada’.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides