Trontolla l’aterratge de Lara a ‘El Periódico’

L'adquisició del 23% es troba encallada entre problemes de finançament i discrepàncies
Lara
Lara

Es donava per fet que José Manuel Lara, amo del grup Planeta, injectaria 18 milions d’euros a Ediciones Primera Plana, l’editora d’El Periódico de Catalunya, i assumiria el 23% del capital de la capçalera estrella de Grupo Zeta, però l’operació trontolla. Fonts de la negociació citades per Economia Digital expliquen que no és segura ara per ara que l’operació, encallada, sigui enllestida.

Dos homes propers a Lara, Mauricio Casals y José Crehueras, són contraris al fet que la inversió l’executi el mateix Lara i no les seves empreses. Ediciones Primera Plana no ha presentat el pla de reestructuració dels seus deutes al pool bancari que va concedir a l’empresa editora d’El Periódico un crèdit sindicat d’uns 100 milions d’euros, per això no se sap quina quitança estaria disposada a assumir cada entitat, i quina part correspondria a cadascuna de l’aportació de capital de Lara.

Els problemes al voltant de l’adquisició del 23% s’han acumulat i el 31 de gener apareix en l’horitzó com una línia vermella: si no s’ha consumat l’entrada de Lara a El Periódico llavors, s’entrarà en un període de refinançament del crèdit i ni Zeta, el deutor, presentaria un concurs de creditors ni la banca, creditora, reclamaria res abans que el final de les negociacions porti una solució.

El president de Zeta, Antonio Asensio, no ha pogut satisfer el capital dels préstecs els dos darrers mesos del 2014, només els interessos, segons la mateixa informació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides