El Bulli Foundation obre la via cultural per especular amb el sòl protegit

Alerten del perill que comporta per a l'ecosistema el projecte de Ferran Adrià
Ferran Adrià a Cala Montjoi
Ferran Adrià a Cala Montjoi

El complex de 4.000 metres quadrats que vol aixecar el cuiner Ferran Adrià a l’entorn de Cala Montjoi, al Parc Natural del Cap de Creus, vulnera la normativa vigent de plantejament urbanístic, territorial i mediambiental de Catalunya. Si el Bulli Foundation tira endavant, adverteixen Ecologistes en Acció, no només contradirà una desena de lleis, reglaments o directives europees, sinó que obrirà la porta a una nova via d’especulació urbanística dins sòl protegit.

La Llei que s’ha inventat el Parlament de Catalunya que declara “actuació d’interès públic de primer ordre” el projecte contradiu la llei d’espais naturals, de protecció del Cap de Creus, el pla territorial parcial de les comarques de Girona, el pla director urbanístic costaner, el POUM de Roses i la directiva europea Xarxa Natura 2000.

“La permissibilitat d’aquestes excepcions per tirar endavant el projecte del cuiner, unides a una nova llei de Costes que deixa en completa desprotecció gran part del nostre litoral, crea una nova forma d’urbanisme cultural que reedita el mateix vell model privatitzador i especulador amb el territori que ens ha portat a la crisi actual amb danys irreversibles per al territori i els seus ecosistemes”, diu l’informe Banderes Negres que ha presentat aquest dilluns l’ONG.

Una trentena d’entitats, entre les quals hi ha Ecologistes en Acció, preparen aquests dies les al·legacions al projecte de llei que vol aprovar la cambra legislativa catalana. Paral·lelament, la petició online que s’oposa al projecte d’Adrià ja ha reunit més de 75.000 signatures.

(Visited 33 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari