Panrico ja executa acomiadaments a Santa Perpètua

El paper de la Generalitat decep els treballadors
panrico mani
panrico mani

La majoria dels treballadors de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda no van acceptar la setmana passada la proposta de l’empresa de reduir de 133 a 80 els acomiadaments en aquesta planta, i l’ERO s’ha començat a executar. Panrico ja ha comunicat via burofax els primers acomiadaments i ha manifestat que no comprèn la negativa dels treballadors, que “no queda més recorregut” i que procedeix a efectuar els 133 acomiadaments previstos.

Ginés Salmerón, president del comitè d’empresa, espera que aquests acomiadaments siguin declarats nuls com els que es van produir abans de la sentència de l’Audiència Nacional que va tombar només 156 dels 745 acomiadaments de l’ERO. En aquest sentit, el recurs dels treballadors es basarà en el fet que s’ha rescindit el contracte de 38 persones, cosa que consideren un tracte diferent dins un mateix expedient.

L’ERTO
D’altra banda, l’ERTO, que afecta tota la plantilla de Santa Perpètua, també s’ha començat a aplicar. L’empresa diu que no reprendrà la producció fins que no trobi enllestides les tasques de neteja i condicionament, mentre que els treballadors creuen que no cal tant temps com diu Panrico: afirmen que l’empresa utilitza aquestes tasques com a excusa per estalviar-se sous.

Una “perversa” borsa de treball
Fonts sindicals han detallat a EL TRIANGLE aspectes menys coneguts de l’ERO. Segons expliquen, Panrico els exigia, juntament amb l’oferiment de reduir a 80 els acomiadats, que retiressin les demandes judicials, la qual cosa deixaria els treballadors ja acomiadats sense defensa. També denuncien que la inscripció en la borsa de treball inclosa a l’ERO possibilitaria que el treballador acomiadat fos contractat per fer una feina similar cobrant, això sí, de la seva pròpia indemnització (és a dir, sense cost addicional per l’empresa). Creuen, a més, que la Justícia pot acabar tombant els casos d’acomiadaments on s’ha efectuat el pagament en diferit, modalitat que generaria la improcedència.

El paper de la Generalitat en el conflicte de Panrico a Sta. Perpètua ha decebut els treballadors: consideren que ha emparat la posició de l’empresa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides