Quines exportacions espanyoles alarmen les ONG?

armes
armes

Amnistia Internacional, FundiPau, Greenpeace i Oxfam Intermón temen que la política de promoció de les exportacions d’armes per part del Govern espanyol estigui debilitant el control de les compravendes, la qual cosa propiciaria que es tanquessin operacions malgrat el risc que vagin a parar a culpables de violacions de drets humans.

Aquestes ONG han arribat a aquesta conclusió analitzant dades del 2013. L’any passat, l’executiu espanyol va autoritzar exportacions d’armes valorades en més de 4.376 milions d’euros. Considerant només el material de defensa, es va autoritzar un 100% més d’exportacions que el 2012. A més, des del 2004, indica Oxfam Intermón, s’han multiplicat per deu les exportacions autoritzades per l’executiu de l’Estat.

El mateix Govern espanyol ha detallat que l’increment del 2013 s’explica per les transferències a l’Aràbia Saudita, Austràlia i els Estats Units.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides